domingo, 19 de febrero de 2012

A TORTA DE AMÉNDOA DA MIÑA MADRIÑA

    LA TARTA DE ALMENDRA DE MI MADRINA

    Hoxe fixen unha torta de améndoa moi orixinal.  Estou segura de que non tedes visto ningunha así.  A receita é da miña madriña, pero a súa ten ovos, por suposto.  Eu modifiqueina para que a poidanmos comer todos na nosa casa.  O máis bonito que me dixeron é que non se diferenza no sabor da orixina:  para min iso supón unha satisfacción.  Por se queredes facer a receita orixinal, vouvos poñer os ingredientes, pero teño que aclararvos que estas cantidades dan para tres ou catro tortas como as que fixen eu.  Pois aí vai a receita:


·       1 kg de fariña de trigo de repostería
·       500 g de azucre
·       150 g de manteiga
·       1 culleradiña de esencia de anís
·       50 g de noces
·       400 g de améndoa ( de cuadradillo)
·       6 ou 7 ovos (os que admita a masa)
·       Un chisco de sal



Coas modificacións que fixen(de ingredientes e de cantidades) a miña receita quedou así:

·       350 g de fariña de repostería
·       150 g de azucre
·       5 gotas de esencia de anís
·       125 g de améndoa ( a miña era en po)
·       Un chisco de sal
·       40 g de noces
·       200 ml de nata
·       25 g de manteiga

Formamos un volcán coa fariña e engadimos os demais ingredientes no medio.  Amasamos e, se fai falla, poñemos algunha fariña máis.  Despois temos que facer “churros”, como cando os nenos xogan coa plastilina e imos colocándoos nunha fonte de enfornar cuberta con papel vexetal.  Dámoslle forma de reixa.  Se queremos tamén a podemos facer redonda coma se fóra a roda dunha bicicleta.








Collemos despois dous garfos e presionamos os churros como se quixéramos darlle forma de crista de galo.  Metémola despois no forno xa quente a 200º .  Eu deixeina uns 25-30 minutos.







Cando arrefríe podemos cortala e metela nunha caixa metálica.  Será como comer unhas galletas.  Espero que vos guste.


Hoy hice una tarta de almendra muy original.  Estoy segura de non habéis visto ninguna así.  La receta es de mi madrina, pero la suya tiene huevos, por supuesto.  Yo la modifiqué para que la podamos comer todos en nuestra casa.  Lo más bonito que me dijeron es que no se diferencia en el sabor de la original:  para mí eso supone una satisfacción.  Por si queréis hacer la receta original, os voy a pone los ingredientes, pero tengo que aclararos que estas cantidades dan para tres o cuatro tartas como las que hice yo.  Pues ahí va la receta:

·       1 kg de harina de trigo de repostería
·       500 g de azúcar
·       150 g de mantequilla
·       1 cucharadita de esencia de anís
·       50 g de nueces
·       400 g de almendra ( de cuadradillo)
·       6 o 7 huevos (los que admita la masa)
·       Una pizca de sal

Con las modificaciones que hice(de ingredientes y de cantidades) mi receta quedó así:

·       350 g de harina de repostería
·       150 g de azúcar
·       5 gotas de esencia de anís
·       125 g de almendra ( la mía era en polvo)
·       Una pizca de sal
·       40 g de nueces
·       200 ml de nata
·       25 g de mantequilla.

Formamos un volcán con la harina y añadimos los demás ingredientes en el medio.  Amasamos y, si hace falta, ponemos alguna harina más.  Después tenemos que hacer “churros”, como cuando los niños juegan con la plastilina y vamos colocándolos en una fuente de horno cubierta con papel vegetal.  Les damos forma de reja.  Si queremos también la podemos hacer redonda como si fuera la rueda de una bicicleta.







Cogemos después dos tenedores y presionamos los churros como si quisiéramos darle forma de cresta de gallo.  La metemos después en el horno ya caliente a 200º.  Yo la dejé unos 25-30 minutos.









Cuando enfríe podemos cortarla y meterla en una caja metálica.  Será como comer unas galletas.  Espero que os guste.







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