domingo, 11 de marzo de 2012

FRESA E CHOCOLATE

    FRESA Y CHOCOLATE


    Hoxe celebramos o aniversario da miña nai.  Cumpre setenta anos e a torta merecía ser un pouquiño especial.  Levaba varios días dándolle voltas a unha idea na miña cabeza desde que unha amiga me falara dos “bavarois”, pero para min tiñan un inconveniente:  levan bastante cantidade de ovo e eu quería que a torta tamén a puidera comer a miña filla pequena.  Dediqueime a buscar na rede e lendo cousas en varios blogs saquei a seguinte receita.  De todos xeitos creo que quedaría mellor se levara de base un biscoito de chocolate.

“Bavarois” de chocolate:

·        200 ml de leite
·        1 cullerada de “maizena”
·        125 de chocolate (eu chocolate con leite)
·        100 g de azucre
·        5 follas de xelatina
·        200 ml de nata para montar

Deixamos un pouco de leite nun vaso para disolver a maizena e poñemos o resto ao lume.  antes de que ferva botamos o chocolate e revolvemos ata que desfaga.  Ao mesmo tempo hidratamos a xelatina nun pouco de auga e engadimos no leite con chocolate así como o leite coa maizena.  Como empeza a espesar retiramos e deixamos que arrefríe un pouco.  Montamos a nata co azucre e mesturamos cunha culler de madeira con movementos envolventes de abaixo a arriba.  Botamos no molde (mellor nun dos que despois se poden abrir).  Cando calle un pouco será conveniente raiar a superficie cun garfo para que despois una ben a outra capa.  Metemos na neveira.

“Mousse” de fresa:

·        500 g de fresas
·        300 ml de nata para montar
·        100 g de queixo crema (do de untar)
·        7 follas de xelatina
·        200 g de azucre.

Lavamos as fresas e as secamos cun papel de cociña.  Cortamos algunhas delas en láminas para poñer nos laterais do molde.  O resto das fresas triturámolas ata facer un puré.  Collemos un pouco de puré e quentámolo para disolver a xelatina que teremos previamente hidratada.  Engadimos despois o resto do puré, o queixo e a metade do azucre e pasámolo polo batedor.  Aparte montamos a nata co resto do azucre e engadimos á mestura anterior cunha culler de madeira e con movementos envolventes como fixemos anteriormente co “bavarois” de chocolate.

Botamos no molde enriba do chocolate e metemos na neveira.

Para facer os adornos de chocolate fundín un pouco de chocolate negro e boteino enriba de follas de mandarina e no mesado de mármore.  As follas sacámolas cando endureza o chocolate e no que está no mesado facemos labras co coitelo.

Aquí vos deixo a foto por se queredes soprar as candeas.



Hoy celebramos el cumpleaños de mi madre.  Cumple setenta años y la tarta merecía ser un poco especial.  Llevaba ya varios días dándole vueltas a una idea en mi cabeza desde que una amiga me habló de los “bavarois”, pero para mí tenían un inconveniente: llevan bastante cantidad de huevo y yo quería que la tarta fuera apta para mi hija pequeña.  Me dediqué a buscar en la red y leyendo cosas en varios blogs saqué la siguiente receta.  De todas maneras creo que quedaría mejor si llevar de base un bizcocho de chocolate.
 “Bavarois” de chocolate:
·        200 ml de leche
·        1 cucharada de “maizena”
·        125 de chocolate (yo chocolate con leche)
·        100 g de azúcar
·        5 hojas de gelatina
·        200 ml de nata para montar
Dejamos un poco de leche en un vaso para disolver la maicena y ponemos el resto al fuego.  Antes de que hierva echamos el chocolate y revolvemos hasta que se deshaga.  Al mismo tiempo hidratamos la gelatina en un poco de agua y añadimos en la leche con chocolate así como la leche con maicena.  Como empieza a espesar retiramos y dejamos que enfríe un poco.  Montamos la nata con azúcar y mezclamos con una cuchara de madera con movimientos envolventes de abajo a arriba.  Echamos en un molde (mejor de los que después se pueden abrir).  Cuando cuaje un poco será conveniente rayar la superficie con un tenedor para que después una bien la otra capa.  Metemos en la nevera.
 “Mousse” de fresa:
·        500 g de fresas
·        300 ml de nata para montar
·        100 g de queso crema (del de untar)
·        7 hojas de gelatina
·        200 g de azúcar.
Lavamos las fresas y las secamos con un papel de cocina.  Cortamos algunas de ellas en láminas para poner en los laterales del molde.  Trituramos el resto de las fresas hasta hacer un puré.  Cogemos un poco de puré y lo calentamos para disolver la gelatina que tendremos previamente hidratada.  Añadimos después el resto del puré, el queso y la mitad del azúcar y lo pasamos por la batidora.  Aparte montamos la nata con el resto del azúcar y añadimos a la mezcla anterior con una cuchara de madera y con movimientos envolventes como hicimos anteriormente con el “bavarois” de chocolate.
Echamos en el molde encima del chocolate y metemos en la nevera.
Para hacer los adornos de chocolate fundí un poco de chocolate negro y lo eché encima de hojas de mandarino y en la encimera de mármol.  Las hojas las sacamos cuando endurezca el chocolate y en el que está en la encimera hacemos virutas con un cuchillo.
Aquí os dejo la foto por si queréis soplar las velas.


No hay comentarios:

Publicar un comentario