lunes, 8 de diciembre de 2014

CREMA PASTELEIRA (sen ovo)

    CREMA PASTELERA (sin huevo)


    Ando dándolle voltas a unha idea e cando se me mete algo na cabeza non quedo tranquila ata que o experimento.

    Esta receita é soamente o primeiro paso.  Pronto chegaremos ao seguinte.

  • 300 ml de leite
  • 200 ml de nata
  • 75 gr de azucre
  • 50 gr de fariña de millo (maicena)
  • 1 culleradiña de azucre vainillado
  • Peladura de medio limón
  • 6 gotas de colorante alimentario amarelo.

    Cun pelapatacas saquei a pel de medio limón tendo coidado de que non levara parte branca.

    Poñemos a quentar parte do leite xunto coa nata e a peladura de limón.  Mentres, disolvemos a maicena no leite reservado.

    Cando empeza a ferver engadimos as dúas clases de azucre e o leite coa maicena.  Remexemos continuamente ata que espese a nosa mestura.  Incorporamos tamén as gotas de colorante simplemente para que  colla cor:  xa sabemos que ao non levar ovo queda moi branca.

    Xa teño a crema pasteleira!  A continuar coa miña idea.



    Le estoy dando vueltas a una idea y cuando se me mete algo en la cabeza no quedo tranquila hasta que lo experimento.

    Esta receta es solamente el primer paso.  Pronto llegaremos al siguiente.

  • 300 ml de leche
  • 200 ml de nata
  • 75 gr de azúcar
  • 50 gr de harina de maíz (maicena)
  • 1 cucharadita de azúcar vainillado
  • Piel de medio limón
  • 6 gotas de colorante alimentario amarillo.

    Con un pelapatatas saqué la piel de medio limón teniendo cuidado de que no llevara parte blanca.
   
    Ponemos a calentar parte de la leche además de la nata y la piel de limón.  Mientras, disolvemos la maicena en la leche reservada.
     
    Cuando empieza a hervir añadimos las dos clases de azúcar y la leche con la maicena.  Revolvemos continuamente hasta que espese nuestra mezcla.  Incorporamos también las gotas de colorante simplemente para que coja color:  ya sabemos que al no llevar huevo queda muy blanca.
    
    ¡Ya tengo la crema pastelera!  A continuar con mi idea.






   

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